Опубліковано список священників УПЦ МП, які позиваються проти патріарха Кирила (ВІДЕО)

Йдеться про міжнародний церковний трибунал

Священники Української православної церкви Московського патріархату збирають підписи під зверненням до Собору Предстоятелів Древніх Східних Церков під зверненням «з позовом проти патріарха Кирила». Про це повідомив протоієрей УПЦ МП Андрій Пінчук у Facebook.

 - Сьогодні, коли Московський патріарх Кирил відверто підтримує загарбницьку війну Росії проти України, ми, священники Української Православної Церкви, вирішили звернутися до Собору Предстоятелів Древніх Східних Церков з позовом проти патріарха Кирила. 

 

Головні наші звинувачення: 

 

1. Кирил проповідує доктрину «русского мира», яка не відповідає православному вченню та має бути засуджена як єресь;

 

2. Кирил скоїв моральні злочини, благословивши війну проти України й повністю підтримавши агресивні дії російських військ на території України.

 

Ми сподіваємося, що Собор Предстоятелів Древніх Східних Церков розгляне наше звернення та винесе своє справедливе рішення, - йдеться у повідомленні.

 

Станом на понеділок, 11 квітня, звернення підписав 191 священник з різних єпархій УПЦ МП.

Священники нагадали, що в історії Російської Церкви теж був прецедент звернення до суду Східних Патріархів. У 1666 році саме Східні Патріархи засудили Московського патріарха Никона, позбавивши його патріаршества та єпископського сану. Никона залишили простим монахом та відправили на каяття до монастиря. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень