Оповиту скандалами школу у Рівному почнуть накривати дахом вже у четвер (ФОТО)

Чиновнику доручили починати свій день з перевірки об'єкта

У Рівному продовжуються суперечки навколо капремонту корпусу музичної школи №1 на 16 Липня. Днями батьки учнів подали заяву до прокуратури. Оскільки торік влада обіцяла до цього часу завершити ремонт. А наразі з будівлі хіба демонтували дах.

Водночас це, на думку батьків і міської влади, поставило під загрозу цілісність приміщення, говорить представниця ініціативної групи батьків Анна Шліхта:

Наша будівля пережила демонтажні роботи, вона у відкритому стані набирається вологою, снігом і дощем. Нас запевнили, що до 15 числа паспорт об’єкта буде знаходитися на воротах і вестися встановлення покрівлі.

 

Анна Шліхта. Скриншот з сюжету "UA:Rivne"
Анна Шліхта. Скриншот з сюжету "UA:Rivne"

За словами рівнянки, усі побоювання батьків учні справдилися: вони навчаються в гуртожитку на Відінській у невідповідних умовах (сиро та холодно), а стан будівлі на 16-го Липня погіршується.

Восени діти вже навчатимуться у відремонтованому приміщенні, сподівалися вони, але не судилося. 

У вівторок низка міських чиновників зібрала нараду з представниками виконавця робіт.

Головні претензії: повільні темпи капітального ремонту та помилка: будівельники зняли дах зі школи, а нове покриття досі не зробили, говорить начальник управління капітального будівництва Володимир Ляшук:

Проблема в тому, що виконавець робіт допустив велику помилку, що не зібравши весь матеріал на покрівлю, зробив її демонтаж. Треба було до останнього гвіздка усе зібрати і знявши стару покрівлю, монтувати нову.

 

Ми бачимо результати необдуманого вчинку. Будемо оперативно визначатися з графіком виконання робіт. В четвер вони беруть за роботу, а ми будемо контролювати, поки будівля не буде накрита.

На ремонт в цьому році виділили 4,7 мільйона гривень й на початку жовтня вже була вказівка підрядникам ставати до роботи, запевняє Володимир Ляшук. Каже, що в планах провести тендер і змінити виконавця, який буде працювати «на совість». 

Однак компанія, яка займається ремонтом, почала роботи у середині листопада. Освоїла менш як 350 тисяч гривень. Виконроб Олександр Бєлєнков запевняє, що сніг будівлі не зашкодить, а роботи завершать:

Ми взяли на себе відповідальність і ми у будь-якому випадку цей об’єкт доведемо до кінця. Те, що будівлю засипало снігом, воно не несе шкоди для будівлі. Ми б демонтували й підлогу на другому поверсі, але нам робітникам треба десь ходити. Від будівлі лишаться лише стіни, навіть фундамент ми замінимо.

Вчасно почати роботи не дало коригування проєктно-кошторисної документації, переконує Бєлєнков.

З четверга цього тижня таки почнуть встановлювати покрівлю. Також мають повісити на паркан паспорт об’єкта. Батьки, своєю чергою, у суботу зберуться у першому корпусі музичної школи для обговорення подальших дій.

Ремонтні роботи почалися ще у жовтні 2020 року. Однак через дискусію, що це має бути: капремонт чи реконструкція, діяльність на об’єкті зупинили. У вересні міська рада Рівного таки погодилася, що це буде капремонт. За цю позицію виступали актив батьків і працівники школи, побоюючись, що будівлю знесуть.

Вартість робіт нині складає майже 11 мільйонів гривень.

Додамо, що у міській раді наказали начальнику УКБ щодня починати свій робочий день з перевірки стану ремонту музшколи на 16 Липня. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень