ОПОРА оприлюднила порушення на виборах

Порушення виборчого законодавства виявилися несуттєвими та в цілому не впливають на результати місцевих виборів

Зокрема, «опорівці» зафіксували невчасне відкриття окремих дільниць - ДВК №560959, що в Рівному на вулиці Київській, а також ДВК №560105, яка розташована у Рівненській обл., в смт. Гоща. Причиною запізнення відкриття останньої дільниці стала значна кількість бюлетенів, - члени ДВК просто не змогли швидко розподілити бюлетені між членами комісії.

Також зафіксовано незаконне розміщення агітації у день голосування. Таке порушення зафіксували на одній з дільниць у Рівному, в Березному, Корнині, в селі Орв’яниця Дубровицького району та в Зарічному.

Були помічені і помилки в бюлетені. У Дубному прізвища кандидатів на посаду міського голови зазначені не в алфавітному порядку.

Виборці сіл Липки та Русивель Гощанського району отримали переплутані бюлетені для голосування за кандидатів до Рівненської обласної ради. Зокрема, виборці села Липки отримали бюлетені села Русивель та навпаки - виборці з Русивелі отримали бюлетені села Липки.

На ДВК 560912, на Боярці в Рівному, зафіксовано дві спроби винести бюлетені за межі виборчої дільниці. Такій же спробі запобігли на дільниці у селі Карпилівка, Сарненського району.

А в Кузнєцовську зафіксовано спробу знищити бюлетені виборцем. Він отримав 3 бюлетені і, йдучи до виходу, почав їх рвати. В Острозі у щілині полиці для заповнення бюлетеня членом виборчої комісії при перевірці кабін для голосування виявлено 3 заповнених бюлетеня. Після фіксації цього факту, бюлетені були вилучені з щілини, опломбовані та сховані до сейфу. Щілину заклеїли.

Особливістю в день голосування стало встановлення відеоспостереження окремими кандидатами, що зафіксували спостерігачі від ОПОРИ.

На дільниці у Рівному на вул. Остафова  -  у корпусі №2 РДГУ - члени виборчої комісії встановили камери навпроти виборчих скриньок. У ДВК пояснили, що камери встановили з метою відслідковування вкидання бюлетенів, зокрема, щоб бюлетені не вкидали пачками.

На одній з дільниць у Корці, 13 виборців не змогли отримали бюлетені для голосування за кандидатів до міської ради.

Не обійшлося й без порушень студентами у Рівному. На голосування до ДВК №560950 (вул. Йосипа Драганчука, 12, м. Рівне) протягом дня виборів приходили групи студентів, які хотіли проголосувати на відповідній виборчій дільниці. Проте, як вдалося зафіксувати спостерігачам Громадянської мережі ОПОРА, більшість студентів були приписані у гуртожитку, який входить у межі виборчого округу, напередодні дня голосування. Частини студентів не було у списках виборців і їм не дали проголосувати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень