Сьогодні опівночі настає черговий режим повної тиші

У Мінську досягли нових домовленостей про мир, а от прогресу в питаннях звільнення полонених так і не має

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі за участю представників України, Російської Федерації та ОБСЄ домовилася про повне припинення вогню на лінії зіткнення з 00.00 у ніч на 23 грудня.
 

Ключова проблема, яка досі залишається без вирішення, - це продовження обстрілів на лінії зіткнення. Саме тому є домовленості про повний й беззастережний режим тиші, починаючи з 00.00 у ніч із 22 на 23 грудня 2015 року. Ця ініціатива потрібна, в першу чергу, мирним жителям Донбасу, щоб вони могли в мирі зустріти Різдво Христове та Новий рік, - зазначила прес-секретар представника України у переговорах Леоніда Кучми, Дарка Оліфер.

За її ж повідомленням, у питанні визволення полонених поки прогресу немає. Вона зазначила, що вдалося зрушити з місця роботи з пошуку зниклих безвісти. Окремою проблемою є відсутність доступу міжнародних гуманітарних організацій до українських полонених. Також ув'язнені, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі на непідконтрольній Україні частині Донбасу і хочуть відбувати покарання на підконтрольній території Україні, як і раніше, не можуть цього зробити. 

Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на сході України за участю представників України - Леоніда Кучми, Росії - Азамата Кульмухаметова й ОБСЄ - Мартіна Сайдіка - готова працювати у 2016 році для повної реалізації Мінських угод.

Сьогодні відбулася остання зустріч в цьому році, але не остання зустріч Тристоронньої контактної групи та її чотирьох робочих підгруп. Повна реалізація Мінських угод вимагає подальшої наполегливої роботи у новому, 2016 році.

Тристороння контактна група (Україна - ОБСЄ - Росія) зі врегулювання ситуації на Донбасі проведе засідання 13, 20 і 27 січня 2016 року.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень