Олена Зеленська придумала НОУ-ХАУ і здивувала світову спільноту (ФОТО/ВІДЕО)

Подібного раніше не робив ніхто

Сьогодні, 23 серпня, в столиці відбувся Київський саміт перших леді та джентльменів. Ідейною натхненницею саміту є перша леді України — Олена Зеленська.

Метою заходу є створення міжнародної діалогової платформи, яка буде сприяти вирішенню гуманітарних проблем в усьому світі.

Київський саміт перших леді та джентльменів об'єднав понад 20 учасників — дружин і чоловіків очільників іноземних держав, а також міжнародних та українських експертів.

На офіційній сторінці в Instagram Олена Зеленська поділилася фотографією із заходу і розповіла подробиці.

- Вперше в історії представники «м'якої сили» зібралися для обговорення викликів нової реальності.

 

Ми піднімемо гострі питання, і шукатимемо на них відповіді та обміняємося власним досвідом в актуальних проблемах.

 

Я дуже щаслива, що саме моя країна на 30-річчя своєї незалежності стала місцем зустрічі перших леді та джентльменів. Ми стаємо міцнішими і більш помітними у світі.

 

Не в останню чергу саме завдяки м'якій силі, нові можливості для якої, я впевнена, будуть формуватися сьогодні на наших очах у Софії Київській.

Перші леді та джентльмени здатні вирішувати важливі питання, на які у глав держав може забракнути часу. Про це сказала дружина Президента України Олена Зеленська, відкриваючи Київський саміт.

І хоча у більшості країн інститут перших леді не має регулювання, а також не має чітко визначеної стратегії, він за ці роки пройшов велику трансформацію.

 

Якщо раніше перших леді часто сприймали як яскравий протокольний додаток до глави держави, то зараз всі нарешті бачать, що це самостійні і самодостатні, упевнені особистості. Не об'єкт для пліток та обговорення, а реальна сила.

 

М'яка, але сила.

 

Якщо раніше темами суспільної дискусії частіше були наші сукні та зачіски, то тепер все частіше говорять про сферу безбар'єрності, рівних можливостей, доступу до всіх медичних послуг, захист довкілля тощо.

 

Нехай водночас тема зачісок та суконь нікуди не зникне", - сказала Зеленська.

Вона зазначила, що учасники заходу протягом дня планують обговорити співпрацю заради майбутнього та знайти відповіді на нові виклики. Вони разом думатимуть над тим, як найкраще вирішити ці проблеми, як перетворити кризу на можливості у світі, де кожна нація стикається з подібними проблемами. Дружина президента наголосила, що це перше зібрання перших леді та джентльменів у такому форматі.

- Ми працюємо над тим, щоб цей формат став регулярним. Віримо, що він об'єднає однодумців.

 

Сучасний світ нині стикнувся із чималою кількістю загроз, але нові загрози не чекатимуть, доки будуть подолані наявні. Якщо кількість загроз зростає, то, відповідно, має зростати кількість майданчиків, форматів та інструментів для їх вирішення.

 

Тому Україна виступила з ініціативою провести цей саміт та започаткувати нову традицію, - сказала перша леді.

Як повідомляв Укрінформ, Київський саміт перших леді та джентльменів під назвою «М’яка сила у новій реальності» розпочав роботу на території національного заповідника «Софія Київська». 

Перша леді приїхала на захід в білосніжному костюмі, волосся зібрала в красиву зачіску і зробила легкий денний макіяж. 

 

У вухах сяяли мініатюрні золоті сережки, а на жакеті була пришпилена брошка.

На заході були присутні Катерина Ющенко та Марина Порошенко. 

https://youtu.be/K1yWyiur_1E

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень