Олексій Резніков: «Закінчити війну до кінця року абсолютно можливо» (ФОТО)

Міністр оборони розкриває секрети в інтерв’ю для Financial Times

Олексій Резніков упевнений, що західні партнери нададуть Україні снаряди для ракетних систем HIMARS, які здатні вражати цілі на відстані 300 кілометрів.

Окрім цього, міністр оборони України в резонансному інтерв'ю для Financial Times також повідомив наступне:

50% ракет, які летять в наші міста, збиваються нашою ППО.

Я весь час мріяв і спілкувався з партнерами: «Дайте протикорабельні комплекси». – «Олексію, це неможливо». Все, «Гарпуни» зараз чудово воюють. «Дайте MLRS» - «Олексію, вам будуть допомагати шукати (лише) «Смерчі», «Гради» та «Урагани». А зараз – маємо перші MLRS, маємо HIMARS.

Будуть літаки. Питання які. Бо якщо хтось думає, що літаки F-16 – це рішення, то вони глибоко помиляються. Наші аеродроми не готові для F-16, там є нюанси. Тому, можливо, нам потрібні інші літаки. Не тільки F-16 хороші. Є інші літаки сучасного стандарту. Наприклад, Gripen шведського виробництва.

Найбільший пік наших втрат був у травні. Тоді перевага ворога була найбільшою, особливо на Донбаському напрямку – вони використовували до тисячі артилерійських снарядів за годину. Це був шалений тиск, а у нас не було можливості їм відповідати: у нас не було стільки набоїв. В травні-місяці дійсно щодня до ста хлопців і дівчат, на жаль, гинуло, і до 300-400 було поранених.

Я маю надію на додаткові HIMARS, додаткові М-270 MLRS, які вже три заїхали і будуть ще від наших партнерів.

( це перше офіційне підтвердження означеного факту від МО - ред.)

Коли вони (наші партнери) повірили, що перемога України – абсолютно реалістичний план, вони захотіли стати співучасниками цієї перемоги. Тому зараз важливо, щоб ми синхронізували наші плани на контрнаступ з їхньою допомогою не тільки зброєю, а й продовженням ще більш серйозних санкцій (проти Росії). Це серйозний загальносвітовий проєкт.

Це (закінчення війни до кінця цього року – ред.) можливо абсолютно. Я можу це сказати, хоч я і юрист, але який вже трошечки з військовими спілкується. Навіть з військової точки зору, це абсолютно реалістичний план – звільнення щонайменше наших територій станом на 23 лютого 2022 року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Теги: резніков
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень