Окупанти вербують підлітків: СБУ спіймала двох хлопців, яким загрожує відповідальність (ВІДЕО)

Батьків просять бути пильними і стежити за дітьми

Російські окупанти використовують неповнолітніх українських дітей для розвідки наших військових позицій.

У Харкові окупанти встановили контакт із неповнолітнім хлопцем через Telegram-меседжер. Рашисти обіцяли заплатити гроші за інформацію про позиції ЗСУ на території міста.

 

На Луганщині двоє російських солдат діяли не через меседжер, а напряму – запропонували 16-річному підлітку гроші в обмін на інформацію про місця розташування та маршрути пересування українських військ.

 

Хлопець злякався, проте окупанти його «заспокоїли»: мовляв, ти малолітній, тобі нічого не буде.

Завдяки втручанню українських силовиків підлітки не встигли передати інформацію ворогу. Тому СБУ звертається до всіх батьків із проханням бути пильними щодо переписок та контактів своїх синів і дочок.

Ворог не знає правил і моральних бар’єрів, тому без сумнівів втягує підлітків у свої криваві плани.

Наразі розглядається питання про можливість притягнення правопорушників до кримінальної відповідальності. СБУ нагадує, що в Україні вона настає при досягненні особою 16 років, а в окремих випадках – з 14 років.

Тож батькам треба бути максимально уважними до того, де їхні діти, з ким і про що спілкуються, а також контролювати поведінку дітей в інтернеті. В умовах війни їхня довірливість може призвести до трагедії.

Адже окупанти можуть залучати неповнолітніх до вчинення терактів, диверсій, корегування вогню та інших тяжких злочинів, здатних спричинити загибель багатьох людей.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень