Окупанти підірвали Каховську ГЕС. Розпочалася евакуація мешканців Херсонщини

Вода у водосховищі стрімко падає

РФ намагається перешкодити контрнаступу ЗСУ. Окупаційні війська підірвали Каховську ГЕС. Обстрілів дамби Каховської ГЕС не було. Вибух здійснили зсередини.

ОФІЦІЙНО

Російськими окупаційними військами здійснено підрив Каховської ГЕС.

 

Наразі уточнюється масштаб руйнування, швидкість і обсяги води, ймовірні райони підтоплення. Всі служби працюють. Ситуація відстежується, - йдеться у повідомленні ОК «Південь».

Рівень води у водосховищі стрімко падає. Критичної відмітки рівень води досягне за 5 годин після удару.

Російські мразі знищили Каховську ГЕС та дамбу. Вода у Каховському водосховищі стрімко падає, близько 15 см за годину, - йдеться у дописі начальника Нікопольської РВА Євгена Євтушенко.

Ще одне відео з місця подій

На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких є ризик затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Розпочата евакуація мешканців небезпечних районів. Усі служби працюють. ДСНС, поліція, військові - всі поруч. Прошу зібрати документи та речі першої потреби та чекати автобусів евакуації, - повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Окремо він звернувся до мешканців тимчасово окупованого Лівобережжя, закликавши їх докласти усіх зусиль, щоб вберегти свої життя.

Президент Володимир Зеленський оголосив, що скликає екстрене засідання РНБО через підрив Каховської ГЕС.

ВОРОГ ЖЕРТВУЄ ВОДОЮ ДО КРИМУ

Ось думка одного з експертів:

Вони все ж це зробили. Скоріш за все, за допомогою вибухівки, яка була закладена ще минулої осені. Але краще не будемо гадати, а дочекаємося офіційних коментарів.

На мапі відмічені висоти та проглядаються потенційні зони ризику.

 

Окупанти дуже бояться, що Сили Оборони можуть опинитися на лівому березі. Адже відходити довелося б на 15-20 км в глибину через особливості рельєфу місцевості.

Тому вирішили здійснити акт тероризму та діяли превентивно.

Мешканцям прибрежної зони лівобережжя я б радив евакуюватися якомога швидше.

Враховуючи, що доступу до конструкцій шлюзу найближчим часом не буде, то невідомо, як швидко рівень води буде понижуватися.

Нікчеми настільки бояться контрнаступу ЗСУ, що вже пожертвували водою до Криму. А все тому, що вони здогадуються, що рано чи пізно біжати доведеться і звідти.

Поки пропоную зберігати спокій та слідкувати за подальшим розвитком ситуації.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень