Офіційно: «Disney» зливається з «21 Century Fox»

Ціна питання - 71,3 млрд доларів

Угода століття відбулася: компанія «Disney» офіційно оголосила про злиття з кінокомпанією «21 Century Fox». Точніше, один медіагігант поглинув інший. За це «Disney» заплатила нечувану суму в розмірі 71,3 млрд доларів.

Зустріч акціонерів тривала всього 10 хвилин, всі практично одноголосно прийняли рішення на користь злиття, лише одна людина заявила, що «Disney» витрачає занадто багато грошей.

Примітно, що ще в грудні сума операції оцінювалася в 52,4 млрд доларів, але з'явилося ще одна зацікавлена ​​особа - компанія «Comcast», після чого за імперію Руперта Мердока почалася справжня боротьба.

Однак гра все-таки була того варта. У пакеті, що дістався корпорації Волта Діснея, значаться не тільки блокбастери «21st Century Fox» - «Аватар», «Чужий», «Хижак», а й телевізійні хіти - «Сімпсони», «Американська сімейка», «Це ми» й «Американська історія жахів». На додачу «Disney» отримає 39% акцій британського каналу Sky, а також 30% акцій (до вже наявних 30%) стрім-сервісу Hulu, одного з конкурентів Netflix.

Якщо ж відкинути сухі цифри, то для простих любителів кіно злиття компаній означає, що до команди «Месників» рано чи пізно приєднаються «Люди Ікс», «Фантастична четвірка» і «Дедпул». Грандіозне возз'єднання героїв Marvel, очевидно, вже не за горами.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень