Один мріяв стати генералом, а інший – захистити світ: Про Героїв, прізвища яких носитиме вулиця Макарова

Вони були друзями

Наприкінці квітня небесне військо поповнилося двома рівненськими воїнами, на честь яких можуть назвати вулицю Макарова. Про це повідомили у Рівненській міській раді.  

– Виважене та одноголосне рішення комісії з питань перейменування міських об’єктів – запропонувати депутатам змінити назву вулиці радянсько-російського космонавта Макарова, який був символом радянського часу на вулицю Кулика і Гудачика, Героїв, які до останнього подиху боронили Україну, – повідомив секретар міської ради, який очолює групу з перейменування, Віктор Шакирзян.

Олександр Кулик та Владислав Гудачик – це рівняни, які жили та росли в одному дворі на вулиці Макарова та навчалися у школі №27. Вони знали один одного змалечку, разом пішли захищати свою країну та разом загинули на Донеччині.

26-річний Олександр Кулик — найстарший з трьох братів у сім’ї. З дитинства він любив книжки, за що вчителі називали його маленьким професором, а також захоплювався спортом та бойовим гопаком.

Після закінчення школи з відзнакою хлопець вступив у Львів на економічний, але не міг спокійно спостерігати за подіями, тож не маючи й 18 років долучився до Правого сектору й добровольцем вирушив на Схід. А вже у 2018 році підписав контракт на військову службу.

Мама Героя розповіла, що її син постійно був у гарячих точках нашої країни. Його щире серце прагнуло закрити собою, захистити від біди цілий світ.

Поховали Олександра Кулика у Дубні.

16 квітня Владиславу Гудачику виповнився 21 рік, а вже 25 числа його серце зупинилося...

Мама хлопця поділилася, що її єдиний син з дитинства мріяв стати військовим.

Якщо хлопчики-однолітки захоплювалися машинками, то Владик завжди із зацікавленням вивчав солдатиків та все, що стосується військової справи. Тож, закінчивши 9 класів у 27 школі, продовжив навчання у військовому закладі — Острозькому ліцеї із посиленою військово-фізичною підготовкою. Далі вирішив навчатися в академії в Одесі.

У шкільні роки Владислав займався плаванням, мав перший дорослий розряд, а займався також боксом, футболом та кросфітом.

Казав мені: в 20 став лейтенантом, то в 40 зможе стати генералом. Я йому відповідаю, що, сину, то неможливо. А він мені: мамо, немає нічого неможливого! – пригадує мама Героя.

Поховали Владислава Гудачика на алеї Героїв на кладовищі «Нове» у Рівному.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень