Обслуговування банківських карток може стати платним

Банками «закрутили гайки» і тепер вони шукають, на чому заробити

Банки, яким суттєво зменшили комісійні за безготівковий розрахунок у магазинах, незабаром почнуть не тільки відмовляти своїм клієнтам у кешбеку, але й, можливо, стягуватимуть гроші за обслуговування карток.

Таке попередження пролунало під час круглого столу за участю банкірів, повідомляє Тoday.ua.

Раніше Антимонопольний комітет (АМКУ) – після численних скарг роздрібних торговців – змусив банки знижувати комісійні за безготівковий розрахунок у торгових мережах. Торговці заявили, що зазнають збитків, оскільки їм доводиться відраховувати по кілька відсотків із кожної покупки. Розглянувши це питання, АМКУ зобов'язав банки знизити свої апетити щодо комісійних.

Зменшення ставки відбуватиметься поступово:

  • у листопаді цьогоріч комісію знизили до 1,2%;
  • у липні 2022 року це буде вже 1%;
  • а з липня 2023 року вона повинна становити не більше 0,9%.

Цю комісію банк-еквайр (банк, через термінал якого розраховується покупець у магазині) ділить із банком-емітентом (банком, карткою якого розраховується клієнт). Останній же ці гроші не привласнює, а «ділиться» ними з клієнтами у вигляді кешбеку.

Однак тепер, зважаючи на ситуацію, банкам доведеться відмовитися від нарахування кешбеку клієнтам, і, можливо, навіть почати брати з них плату за обслуговування банківських карток. Найімовірніше, такі зміни можуть з’явитися вже наступного літа – після чергового зниження ставки комісійних, припускають експерти.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень