Новий вид бізнесу можуть започаткувати на Рівненщині

Поки подібні роботи ніхто в області не виконував

Місцеве каміння – у стильних агломератних виробах. Таку реалізацію потенційного інвестиційного проекту обговорили у Рівненській ОДА.

Агломерат – це штучно створений камінь, що використовується у будівельних оздоблювальних виробах – стільниці для ванних кімнат та кухонь, матеріал для сходів та плиток для підлоги тощо. Вони виготовляються у вигляді плит та блоків з граніту, базальту, діабазу, мармуру.

Інноваційну технологію виробництва з каміння презентував представник італійської компанії «BRETON» Джанні Бенатті.

Фірма налагодила близько 80 агломератних виробничих ліній у різних країнах світу.

Одинадцять з них постачають продукцію на шведську IKEA.

Зустріч ініціював директор Інвестиційної агенції Дмитро Янушевський. Агенція займається залученням та повним супроводом інвесторів на Рівненщині.

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Корнійчук розповів про потенціал області та відзначив, що регіон достатньо цікавий з точки зору наявності природних ресурсів для агломератного бізнесу.

Карта природних ресурсів Рівненщини

Тож усі сторони обговорили можливості налагодження на Рівненщині виробничої лінії з випуску агломерату та залучення інвестицій на цей проект.

У РЕЗУЛЬТАТІ ДОМОВИЛИСЯ ПРО:

▪ передачу зразків місцевого каміння, піску і цементу до лабораторії на італійському заводі, аби проаналізувати їх якісний склад та варіанти компонування в агломератній продукції;

▪ виготовлення на італійському заводі Breton зразків агломератних плит з наявних в області мінерально-сировинних ресурсів та їх подальшу передачу на Рівненщину;

▪ надання представникам компанії Breton вихідних економічних даних, які разом з результатами дослідження зразків сировини, будуть покладені в основу розробленого ними техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) інвестиційного проекту; 

▪ налагодження партнерських зв’язків із компаніями, зацікавленими у створенні виробництва агломератів на Рівненщині.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень