Новий iPhone отримає технологію космічних супутників

Особливості трьох новинок Apple

Супутники Землі збирають багато інформації про її стан.

Допомагає їм у цьому LiDAR – технологія аналізу поверхонь із подальшим створенням 3D-моделей. Також ці сканери встановлюються в автомобілі та безпілотники. І ось тепер він з'явиться в новому смартфоні Apple.

Що ж LiDAR може запропонувати звичайному користувачеві?

Не лише LiDAR: що ще отримає новий iPhone

 

Окрім інноваційної технології LiDAR, довгоочікуваний смартфон підтримуватиме новітній стандарт зв’язку 5G, а також екран із частотою оновлення 120 ГЦ і матрицею OLED.

Власники iPhone 12 зможуть не тільки завантажувати 4К фільми з неймовірною швидкістю, але й занурюватися у віртуальний світ за допомогою VR-окулярів.

 

Процесор Apple A14 із приростом потужності в 30-50% у порівнянні з нинішнім флагманом забезпечує плавність роботи та ефект повного занурення, – пояснив консультант інтернет-магазину електроніки Stylus, до якого ми звернулися за коментарем.

Навіщо LiDAR в iPhone

 

Принцип роботи сканера наступний: він запускає лазерний промінь, який потрапляє на об'єкт, після чого повертається назад. Приймач, на основі даних про тривалість польоту променю та швидкості світла, обчислює дальність.

iPhone 12 Max і Pro Max стануть першими смартфонами з цією технологією, але сама вона застосовується вже давно в наступних галузях:

NASA встановлює її в супутники для дослідження лісових масивів. Отримана інформація дозволяє розрахувати рівень вуглецю та з'ясувати, як багато дерев слід посадити, щоб ліквідувати вплив парникових газів. Також сканер допомагає аналізувати атмосферу на предмет її температури, швидкості потоків повітря та висоти нижньої межі хмар;

 

сенсор застосовується в геодезії для отримання даних про топографію району та подальшого аналізу міського будівництва;

 

завдяки технології доповненої реальності цей сенсор дозволяє археологам реконструювати стародавні об'єкти. Озброївшись LiDARом, група вчених змогла відновити у Гватемалі 61 000 споруд племені Мая.

Стосовно ж iPhone 12 Pro Max, його сканер можна буде випробувати в наступних програмах:

AR Dragon – після того, як смартфон просканує кімнату, він розмістить у ній яйце дракона. Спершу вам потрібно буде доглядати за ним, допоки не народиться дитинча. Після цього у вас в приміщенні з’явиться віртуальний друг, з яким можна грати, годувати, мити та стежити за тим, як він виростає у великого дракона;

 

IKEA Place і Shapr3D перетворять реальне приміщення на 3D-модель. Це дозволить розмістити віртуальні стіни, меблі або елементи декору, а потім побачити їх «в реальному часі»;

 

Complete Anatomy – сканує рухи людини в динаміці та дає можливість спостерігати за м'язами та суглобами під час виконання різних вправ.

Протягом наступного року з’явиться безліч інших програм для доповненої реальності.

Крім того, ті додатки та 4К відео з функцією VR360°, що вже існують, на iPhone 12 Pro Max заграють новими фарбами.

* на правах реклами

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Теги: AppleiPhone
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень