Нову контрабандну схему з бурштином заблокували на Рівненщині

Купували незаконний бурштин та робили прикраси на замовлення

Бурштину на понад 11 млн грн вилучили на Рівненщині працівники Служби безпеки України.

«Сонячне каміння» було як у вигляді готових прикрас, так і не оброблене.

 

Крім того, працівники СБУ вилучили ще й технологічне обладнання для обробки каміння, комп’ютерну техніку та чорнову бухгалтерію із доказами протиправної діяльності, повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на пресслужбу УСБУ в Рівненській області.

Вперше цю незаконну діяльність слідчі задокументували ще у вересні торік, за цей час вони змогли встановити контрабандний канал та особи його організаторів.

Для вивезення готової продукції «ділки» використовували «маршрути» через аеропорти «Бориспіль» і «Львів», а також сервіси міжнародної пошти за підробленими товарно-супровідними документами.

 

Відомо, що незаконний бізнес організував громадянин однієї з країн Південного Кавказу. До нього він залучив 7 мешканців Рівненської області, які скуповували «сонячне каміння» у місцевих видобувачів бурштину.

З частини придбаної продукції ділки виготовляли ювелірні прикраси на замовлення іноземних клієнтів. Для обробки камінню вони використовували виробничі потужності одного з приватних підприємств в області.

Нині на вилучений бурштин та прикраси наклали арешт.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень