Новостворений Єдиний реєстр боржників: чим загрожує чи не загрожує рівнянам

Нововведення роз’яснила керівник обласного управління юстиції

З початку року міністерство юстиції запустило Єдиний реєстр боржників. До переліку фізична або юридична особа потрапляє автоматично, у разі наявності боргу за будь-які послуги, і за умови винесення постанови про виконавче провадження, незалежно від суми боргу. Ми попросили у очільниці обласного управління юстиції Іванни Смачило роз’яснити, чим може загрожувати рівнянам такий реєстр. Утім, з її слів, цей сервіс навпаки - сприятиме і допомагатиме, наприклад, у виборі партнерів по бізнесу. Як саме – розповідає Іванна Смачило:

 

- Зараз, виносячи постанову про виконавче провадження, інформація про боржника автоматично потрапляє у цей реєстр, незалежно від суми і від суб’єкта. Шкоди цей реєстр не може принести нікому. Лише допомогти як підприємствам, так і громадянам перевірити, хто їхні контрагенти, чи добросовісно вони сплачують свої борги для того, щоб порівняти і відслідкувати, чи ризиковано для них з такими особами чи то працювати, чи то укладати будь–який правочин.

 

 

У разі, коли боржник сплачує свою заборгованість, після закінчення провадження цю інформацію з реєстру ліквідовують.

Водночас, слід зазначити, що немає у реєстрі відомостей про боржників, які є державними органами і органами місцевого самоврядування, або про тих, які не мають заборгованості за виконавчим документом про стягнення більше 3-х місяців, а також про боржників немайнового характеру.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень