Новорічний стіл без отруєння: прості правила для кожного дому
Безпечне святкування: що потрібно знати

Новорічні свята вже близько, а разом із ними – безліч застіль.
Щоб святкування пройшло без проблем зі здоров’ям, варто знати, які продукти можуть бути небезпечними і як уникнути отруєння, пише ТСН.
Особливо уважними слід бути з непастеризованим молоком, сирими яйцями, м’якими сирами з непастеризованого молока, сирим м’ясом, рибою, морепродуктами, домашньою консервацією та кондитерськими виробами з кремом. Якщо ці продукти зберігати неправильно, вони можуть стати джерелом патогенних мікроорганізмів.
Щоб захистити себе вдома, мийте руки та кухонні поверхні, використовуйте окремі дошки та ножі для м’яса, риби, овочів і готових страв, добре термічно обробляйте сирі продукти, перевіряйте терміни придатності й запах їжі та вчасно прибирайте страви у холодильник після святкування.
Якщо купуєте готові страви у ресторані, обирайте перевірені заклади, де їжу готують регулярно та на замовлення, і не соромтеся попросити заміну страви, якщо її якість викликає сумнів.
Дотримуючись цих простих правил, ви зможете насолодитися святами без неприємних сюрпризів для здоров’я.
Радіо Трек: НОВИНИ