Новорічні привітання президентів. Цікавий аспект

Про згадування своїх країн.

Цікаве спостереження опублікував на власній сторінці у Фейсбук відомий український політичний аналітик Кость Бондаренко. Воно стосується того, які країни згадували у своїх зверненнях різні президенти.

Петро Порошенко у своєму новорічному виступі тричі згадав Росію (один раз як "Москву") і п'ять разів Європу (Європейський Союз). Назва "Україна" була згадана також тричі.

 

Володимир Путін у своєму привітанні двічі вжив слово "Росія" і не називав жодну іншу державу.

 

Олександр Лукашенко шість разів вжив слово "Білорусь" і більше не вживав назв інших держав.

 

Анджей Дуда 4 рази вжив слово "Польща" і згадав про Ріо-де-Жанейро та Францію як місця проведення великих спортивних заходів 2016 року.

 

Франсуа Олланд 9 разів згадав слово "Франція", тричі - Європа, Європейський Союз, по одному разу - Ірак, Сирія, Ісламська Держава.

 

Президент Німеччини Йоахім Гаук тричі згадав Німеччину, по одному разу - Євросоюз, Францію, Грецію, Україну, Сирію, Ірак та "терористичні райони Африки".

 

Сі Цзиньпін 9 разів згадав Китай, 2 - Тайвань, по 1 разу - Сінгапур, Аоминь та Сянган.

 

Як на мене, цікава статистика - для визначення суб'єктності, потенційних прагнень, пріоритетів та національних інтересів тієї чи іншої держави. Ну і на замітку майбутнім спічрайтерам))

Цікаво, що про американського президента Кость Бондаренко не сказав нічого. Вочевидь тому, що в Америці президенти на Новий рік до людей не звертаються.
[media=52334]

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень