Новий тренд: на Дубенщині телят назвали Джавеліною і Байрактаром (ВІДЕО)

Джавеліна дуже ніжна та покірна, а Байрактар норовливий «жулік»

Фермери з села Мирогоща на Рівненщині назвали новонароджених телят Байрактаром та Джавеліною. Суспільному їхні власники розповіли, що такі прізвиська тварини отримали на честь зброї, яка допомагає українським військовим боротись проти російських військ.

Зараз телятам майже місяць. Теличка Джавеліна має чорно-рябе забарвлення і спокійніший норов, ніж червоно-рудий Байрактар. 

Вона в нас спокійна, така лагідна. Така дівчинка, бантика тільки не вистачає десь вчепити за вушко. А отой жулік, — каже пані Марія.

З початку війни на фермі народилося семеро теляток.

Це дружина з дітьми так назвали. Телята постійно бігають туди-сюди. Їх ми тепер тримаємо в клітці, бо вони вже більші, до місяця. І потрібно долучати їх до кормів, сіна, — розповідає фермер Петро Правдюк.

Окрім телят у господарстві тримають сорок дві голови худоби. Господарі жартують: одну з норовливих корів для профілактики назвали Салямі.

Корів загалом є 23, є ще тільна телиця, телята. Молока доїмо понад сто літрів на день зараз. Молоковоз майже не їздить, ми все переробляємо.

 

Трохи продаємо, трохи передаємо на благодійність — там дівчата ліплять вареники на армію, на військових. Молока — близько 400 літрів, — додає Петро Правдюк.

Фермери мають і сироварню. Молоко на завод з початку російського вторгнення не здають, адже зріс попит серед місцевих жителів. Фермери продають продукцію через групу у Viber та адресно возять до Дубна. Тепер пані Марія налаштована давати молоко ще й переселенцям. Місцевим волонтерам вони також допомагають ще й цукром, яйцями та одягом.

Джерело: Суспільне Рівне

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень