Новий повністю електричний Taycan Turbo GT з пакетом Weissach – найпотужніший серійний Porsche

Taycan Turbo GT демонструє, що можна досягти із серійними електромобілями. У варіанті Weissach з додатковим аеродинамічним комплектом, це найпотужніший серійний автомобіль компанії. Новий Taycan вже встановив рекорди для повністю електричних транспортних засобів на легендарних трасах Nürburgring Nordschleife та каліфорнійської Лагуна Сека. Але досягнення не обмежуються лише гоночними треками – він також забезпечує комфорт для щоденної їзди.

Оснащений удосконаленими аеродинамічними засобами, легкою конструкцією та новим двигуном задньої осі, він забезпечує ще кращу динаміку, ніж попередні моделі. Винятковий крутний момент дозволяє розганятися від 0 до 100 км/год за 2,3 секунди. З пакетом Weissach час скорочується до 2,2 секунди. Це робить його та версію з пакетом Weissach на 0,1 та 0,2 секунди швидшими, ніж Taycan Turbo S. Обидві версії мають потужність 789 к.с., яка збільшується до 1034 к.с. за допомогою Overboost Power з Launch Control.

Taycan Turbo GT також оснащений динамічним режимом Attack Mode, який активується за допомогою пелюстка за кермом або кнопки, додає 68 к.с. до максимальної потужності автомобіля.

Які зовнішні особливості авто

Окрім вражаючої продуктивності, новий Taycan Turbo GT вирізняється численними технологічними оновленнями. Спеціально розроблене шасі покращує керованість, а імпульсні інвертори на 900 ампер на задній осі забезпечують більше потужності та крутного моменту порівняно з інвертором на 600 ампер у Taycan Turbo S.

Оновлення також торкнулися коефіцієнта передачі та коробки передач, що збільшило максимальний крутний момент до 1240 Нм в обох версіях автомобіля. Запас ходу за стандартом WLTP зріс до 555 км, що означає менше зупинок для підзарядки та більше потужності в дорозі для водіїв.

Новий Turbo GT має полегшену конструкцію, що зменшує його вагу на 75 кг порівняно з попередніми моделями. Це стало можливим завдяки використанню вуглецевого волокна для центральних стійок, корпусів дзеркал та вставок бічних спідниць, а також легких ковшоподібних сидінь із вуглепластику. Гальмівна система також отримала оновлення: легші керамічні гальма, вдосконалені гальмівні диски та супорти. Гальмівні супорти мають ексклюзивне оздоблення Victory Gold, додаючи фінальний штрих до загального вигляду автомобіля.

Передня частина Taycan Turbo GT обладнана спеціально розробленим переднім спойлером з аеродинамічними пластинами. На задній частині домінує адаптивний спойлер, виготовлений із глянцевого вуглецевого волокна. Модель із пакетом Weissach має заднє крило з фіксованими карбоновими опорами, закріпленими на кузові. Додаткові аеродинамічні удосконалення включають дефлектори повітря на днищі та новий передній дифузор.

Щодо кольорових варіантів, Taycan Turbo GT пропонує шість преміальних відтінків, включаючи ексклюзивні блідо-блакитний металік і фіолетовий небесний металік, які будуть доступні тільки для Turbo GT протягом року з моменту його запуску в березні 2024 року. Крім того, ви можете вибрати унікальний колір через опцію Porsche Paint to Sample, щоб створити індивідуальний стиль.

*

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Теги: Porsche
Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень