Нові очисні споруди в Березному врятують річку Случ (ФОТО)

Будівництво вийшло на фінішну пряму

Днями ми повідомляли, що недостатньо ефективну роботу очисних споруд КП «Березнівський водоканал» підтвердила перевірка з Держекоінспекції Поліського округу.

Уже наступного дня об’єкт відвідав голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук. Питання реконструкції очисних споруд порушували не раз, однак через відсутність коштів десятки років роботи не розпочинали.

На сьогодні об’єкт на 80% готовий. Підрядник завершує технологічні роботи. За планом тут упорядковують відстійники, блок біологічного очищення, камери зворотного мулу, мулові майданчики та біологічні ставки. Також споруджують будівлю повітродувної системи, яка має забезпечити остаточне перероблення бактеріями органіки в неорганіку.

За словами міського голови Березного Руслана Пилипчука, загальна вартість проєкту склала 44 млн грн, з яких 7 мільйонів – це кошти міського бюджету, а 37 мільйонів – фінансування з Державного фонду реконструкції та розвитку й обласного природоохоронного фонду.

Роботи на цьому проблемному об’єкті розпочалися з 2016 року, коли очисні, потрапили до переліку об’єктів, які фінансуватимуться за кошти ДФРР. У 2020 році роботи завершать завдяки фінансовій підтримці бюджету області.

Нам вдалося не просто відновити цей об’єкт, а й значно збільшити потужності очисних споруд — з 900 до 1500 м куб, — розповідає Олександр Данильчук. І найголовніше, що запустивши їх, ми розв'яжемо не аби яку екологічну проблему цілого регіону, де протікає річка Случ. Проблему, яка не вирішувалася понад 50 років, - наголосив Олександр Данильчук.

Наші новини у ТelegramНомер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень