Нові розрахунки – скільки треба пити води, щоб не старіти

А також максимально захистити свій імунітет

Кількість води, яку людина вживає щодня, впливає здоров’я. Від цього залежить стан шкіри, хронічні хвороби, ризик ранньої смерті та передчасне старіння.

Правильна гідратація може уповільнити старіння та продовжити життя без хвороб, — кажуть автори дослідження Національного інституту здоров’я.

Довготривале обмеження води підвищує рівень натрію в сироватці крові мишей на п’ять мл\моль на літр і скоротило тривалість їхнього життя на шість місяців, що дорівнює приблизно 15 рокам життя людини. Рівень сироваткового натрію можна виміряти в крові, і він підвищується, коли ми п’ємо менше рідини. Власне під час дослідження науковці довели чим вище рівень натрію в сироватці крові, тим гірші показники здоров’я.

При цьому учасники дослідження з вищим ризиком швидкого старіння також мали на 64% вищий ризик розвитку хронічних захворювань:

  • серцева недостатність
  • інсульт
  • фібриляція передсердь
  • захворювання периферичних артерій
  • хронічне захворювання легенів
  • діабет
  • деменція

Також у цій групі відзначили й на 21% вищий ризик ранньої смерті.

Чим більше рідини отримує людина, тим нижчим стає рівень натрію в сироватці крові, й відповідно у людини уповільнюється процес старіння та вдається запобігти хронічним хворобам.

Національна академія медицини рекомендує жінкам споживати 2,7 л рідини щодня, а чоловікам – 3,7 л.

Це не тільки чиста вода, але й всі рідини та багаті водою продукти, такі як фрукти, овочі та супи. Оскільки середнє співвідношення споживання рідини до їжі становить приблизно 80:20, то добова кількість  води – дев’ять чашок для жінок і 12,5 чашок для чоловіків.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень