Нові правила закупівель скоротили терміни проведення тендерів

Швидкість укладання угод зросла удвічі

Відкриті торги з особливостями в Україні пришвидшилися у два рази завдяки затвердженим Урядом нових правил закупівель.

У жовтні Уряд ухвалив постанову, яка затверджує нові правила закупівель. Головна мета — забезпечити, з одного боку, швидкість, ефективність закупівель, а з іншого — справедливу конкуренцію і відкриті дані. І при цьому зберегти можливість безпечно здійснювати оборонні закупівлі, - розповіла заступниця міністра економіки України Надія Бігун.

За статистикою загальна очікувана вартість закупівель цієї осені становила 238 млрд грн, рівень економії - 7,65 млрд грн, сума укладених контрактів - 133,52 млрд грн, кількість учасників закупівель - 96,7 тис.

Після того, як Уряд змінив порядок проведення публічних закупівель на час воєнного стану, швидкість укладання угод за процедурою «Відкриті торги з особливостями» зросла у два рази. Також збільшився обсяг закупівель через Prozorro Market, який став доволі гнучким інструментом.

Уряд зняв обмеження щодо максимальної суми закупівлі в каталогах. Тому типові товари (пальне, електроенергію, харчові продукти, ліки та медвироби тощо) стало можливо купувати за принципом електронного магазину або використовуючи запит цінових пропозицій.

Зросла значущість інструменту Prozorro Market: загальний обсяг закупівель через електронні каталоги перевищив 1 мільярд гривень. А успішні кейси закупівель навіть в умовах перебоїв з електропостачанням доводить те, що Prozorro Market є справді простим та зручним інструментом для швидких та прозорих закупівель, - розповіла Бігун.

За підрахунками фахівців, конкурентні процедури в Prozorro Market дозволяють економити до 10% коштів замовників, тендерні процедури забезпечують економію понад 5%.

Джерело: Укрінформ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень