Нові правила: як вивезти дитину за кордон на відпочинок під час воєнного стану

Виїздити під час воєнного стану можна тільки за згоди Нацсоцслужби

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Змінились Правила перетину державного кордону громадянами України, а також Порядок організації виїзду дітей за кордон на оздоровлення та відпочинок.

Поки на території України триває надзвичайний або воєнний стан, вивозити групи дітей за кордон на оздоровлення та відпочинок можна лише, якщо є згода Нацсоцслужби.

Про це свідчить постанову Кабміну від 10.06.2022 № 661 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. № 57 і від 10 листопада 2021 р. № 1167».

Тепер приймаюча сторона повинна подати до Нацсоцслужби ряд документів:

  • запрошення на оздоровлення та відпочинок дітей мовою держави, до якої виїжджає група дітей, та його переклад українською - засвідчений підписом перекладача;
  • лист від центрального/місцевого органу виконавчої влади держави, до якої запрошуються діти на оздоровлення та відпочинок.

В листі повинно бути зафіксовано, що сторона, яка приймає дітей, уповноважена здійснювати організацію оздоровлення та відпочинку дітей з України в сім’ях та закладах за кордоном. Крім того, надані гарантії повернення дітей до України, та його переклад українською мовою, засвідчений підписом перекладача.

Нацсоцслужба сама визначатиме регіони, в яких діти найбільше потребують оздоровлення та відпочинку. Служба звертатиметься з листом до військових адміністрацій про формування групи дітей та документальної підготовки їх виїзду.

Обласні, Київська міська військові адміністрації формуватимуть групи дітей, призначатимуть осіб, які їх супроводжуватимуть, та подаватимуть до Нацсоцслужби для отримання згоди на виїзд дітей за кордон на оздоровлення та відпочинок пакет документів (заяви батьків, погодження служб у справах дітей, копії закордонних паспортів дітей, копії медичних довідок, накази, списки груп тощо).

По отриманні документів, Нацсоцслужба повинна розглянути їх впродовж 10 днів та погодити виїзд організованої групи дітей за кордон.

Джерело: Закон і Бізнес

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень