Нові правила бронювання: є компанії, яким не дали забронювати жодного працівника

Зокрема, IT-ринок

IT-компанії не можуть забронювати своїх працівників. Асоціація IT Ukraine підготувала інструкцію для бізнесу, яка містить дорожню карту бронювання співробітників від мобілізації за новою процедурою, затвердженою наприкінці січня.

В самих правилах є багато «слабких місць», повідомляє пресслужба асоціації.

- Асоціація IT Ukraine запустила сервіс юридичної підтримки Bron' Legal Support, щоб виявляти проблемні місця, допомагати компаніям розібратися в процедурі бронювання та ефективно її використовувати.

 

Зараз уже бачимо деякі слабкі місця з точки зору законодавства, над чим працюватимемо спільно з державними органами, – йдеться у повідомленні.

Наразі жодна компанія з асоціації не змогла забронювати співробітників за новою процедурою, повідомив виконавчий директор IT Ukraine Костянтина Васюка.

- Перше проблемне питання – питання повноважень, якими наділені державні органи згідно з новою процедурою... По-друге, процедура не має чітких термінів розгляду заяв від бізнесу. В законі вони не закріплені.

 

Тобто такі заяви можуть лежати на столах місяцями,– зазначає Васюк.

За його словами, є певна неузгодженість між державними органами. 

- Якщо, наприклад, компанія отримує відмову на будь-якому етапі, то вся процедура починається спочатку. Таким чином, бізнес втрачає дорогоцінний час, – пояснює він.

Раніше в Європейській бізнес-асоціації підтвердили, що з моменту затвердження нового механізму бронювання відповіді за поданими документами роботодавці так і не отримали. Це може стати перепоною для посівної кампанії аграріями.

Джерело: ubr.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень