Нові податки: Українських вчителів чекають зміни в заробітній платі

Зарплати планують скоротити

Українських вчителів та інших працівників бюджетної сфери торкнуться податкові зміни. Очікується, що доходи впадуть на 3,5%. Про ситуацію із фінансуванням освітньої сфери розповів голова Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров.

Розв'язання проблеми

В Україні планують підвищити розмір військового збору з 1,5% до 5%, що, відповідно, зменшить доходи педагогів на 3,5%. Однак в уряді планують розв'язати це питання через освітню субвенцію. Вона закладена у проєкт держбюджету-2025.

За словами Федорова, під час розгляду проєкту закону про державний бюджет «зроблять спробу» розв'язати питання компенсації майбутніх втрачених доходів. Запровадження освітньої субвенції дозволить покрити зменшені доходи вчителів шляхом додаткових фінансових вкладень із бюджету.

Ми постараємося вирішити це питання під час ухвалення закону про бюджет на 2025 рік, - сказав Михайло Федоров.

Освітня субвенція є цільовою допомогою із держбюджету на підтримку фінансування сфери освіти. У випадку зростання військового збору субвенція стане єдиним інструментом, який дозволить частково чи цілком компенсувати скорочення доходів  вчителів.

Джерело: Novyny. live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Палаєвська

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень