Нове пенсійне посвідчення: Як і де його можна отримати

Що для цього треба робити

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Під час війни багато українців стикаються з проблемою втрати чи пошкодження документів, зокрема пенсійного посвідчення. Що ж робити у таких випадках?

У Мінсоцполітики повідомили, якщо пенсійне посвідчення втрачено, пенсіонер може отримати новий документ. Для цього необхідно написати заяву на виготовлення нового документа. Зробити це можна

  • у сервісному центрі тероргану Пенсійного фонду України;
  • через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України;
  • за допомогою мобільного додатка «Пенсійний фонд».

При особистому зверненні треба подати паспорт та заповнити відповідну заяву, до якої додати фото. На вебпорталі електронних послуг Фонду заяву на виготовлення пенсійного посвідчення у розділі «Про пенсійне забезпечення».

Якщо подавати заяву з мобільного додатка «Пенсійний фонд», потрібно обрати вкладку «У ПФУ»: розділ «Комунікацій до ПФУ» – «Заява на виготовлення пенсійного посвідчення».

Для подання заяви на виготовлення посвідчення через електронні послуги Пенсійного фонду необхідно підготувати скановані копії паспорта, довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, підписи та фотографії.

Нове пенсійне посвідчення видадуть у вибраному заявником сервісному центрі ПФУ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень