Новації у ЗНО-2021: укр. мова та математика – обов'язкові для ДПА

Інші предмети - на вибір випускника

ЗНО у 2021 році відрізнятиметься від тестувань попередніх років.  

Головною новацією стане те, що учасники оцінювання зможуть обирати, що саме здавати: українську мову та літературу чи тільки українську мову. У будь-якому разі це тестування є обов’язковим для всіх вступників, інформують у Рівненському облуправлінні освіти.

Вибір цього предмета залежить від спеціальності, на яку особа планує вступати. Перелік предметів, потрібних для вступу на певну спеціальність, зазначений в Умовах прийому на навчання для здобуття вищої освіти.

Водночас, випускники, які у 2021-му здобуватимуть повну загальну середню освіту, обов’язково мають пройти ДПА у формі ЗНО із 4 навчальних предметів.

Окрім української мови або мови та літератури, це математика, а також історія України чи іноземна мова (на вибір випускника) і ще один навчальний предмет – також на вибір. Серед таких - історія України (якщо третім предметом була іноземна мова), біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька чи французька мова (якщо до цього учасник тестування обрав історію України).

Загалом кожен зареєстрований учасник зможе скласти тести не більш як із 5 предметів.

Вже навіть є попередній графік ЗНО-2021:

Реєстрація для участі у ЗНО 2021 року триватиме з 01 лютого до 05 березня включно. Комплекти реєстраційних документів учнів (слухачів, студентів) для проходження ДПА у формі ЗНО керівники закладів освіти можуть надсилати до 1 березня 2021 року включно.

Тестові матеріали для ЗНО з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії будуть перекладені кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською та угорською мовами.

Для вступу у виші України абітурієнти зможуть подати Сертифікат ЗНО 2018, 2019, 2020 та 2021 років.

Наступного року абітурієнти зможуть подати до п’яти заяв (на місця державного та регіонального замовлення). Крім того, обмежено до 30 кількість заяв, які абітурієнти зможуть подати на контракт, а всім спеціальностям для вступу на магістратуру необхідно буде проходити єдиний вступний іспит (ЄВІ). Дійсними вважатимуться і результати ЄВІ за 2020.

За інформацією кабінету ЗНО та моніторингу якості освіти Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: ЗНОЗНО-2021
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень