Нова проблема гальмує встановлення дитячих майданчиків у Рівному

Якщо раніше на це бракувало коштів у міському бюджеті, то цього року на дворові дитячі майданчики передбачили 4 мільйони гривень

Але ще жодного за ці кошти не встановили. І все через те, що тепер замість тижня, як торік, на виготовлення проектно-кошторисної документації майданчика тратять місяць.

Начальник відділу міського управління житлово-комунального господарства Олександр Колесник таке збільшення часу пояснив тим, що тепер управління архітектури вимагає здійснювати топогеодезичну зйомку ділянки, на якій мають встановлювати дитячий майданчик чи лише якийсь його елемент:

Зараз вимагають зробити топографічну зйомку, щоб прив’язати майданчик. Для того, щоб її зробити, це має вийти геодезист на місце, заміряти це все. Потім ця зйомка накладається на схему, там, де є інженерні мережі. Тобто це - дуже тривалий процес.

 

І після того ще треба погодити з відповідними службами - «Рівнеоблводоканал», «Рівнегаз», «Рівнеобленерго», «Рівнетеплоенерго», щоб просто не «посадити» майданчик на якісь існуючі мережі, щоб потім в разі аварійної ситуації його знов звідти не забирати.

Через топогеодезичну зйомку зросли й витрати. І тепер заплановані на цей рік 42 майданчики за передбачені у бюджеті кошти нереально встановити.

Начальник управління житлово-комунального господарства Ярослав Сахнюк каже, що вони просили управління архітектури зробити загальну топогеодезичну зйомку на кожен з мікрорайонів міста, щоб не робити її окремо для кожного майданчика. Але поки їх не почули.

Тож депутатська комісія, за пропозицією її голови і заступника міського голови Галини Кульчинської, вирішила на найближчій сесії міськради Рівного, яка відбудеться 1 червня, звернутися до управління архітектури з проханням скасувати вимогу про топогеодезичну зйомку або робити її так, як казав Сахнюк.

До речі, торік у місті, за пропозицією цієї депутатської комісії, було встановлено 20 дворових дитячих майданчиків, на що з бюджету витратили 1 млн 243 тисячі гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень