Рівному не зможуть купити нову пожежну драбину, хоча й обіцяють гроші

Старій драбині, якою користуються пожежники, 25 років

Йдеться про 30-метрову драбину, яка дозволяє добратися до даху 9-поверхового будинку. З бюджету міста на придбання драбини планують виділити 3 мільйони гривень. Вже такі видатки погодила бюджетна комісія міськради. А остаточне рішення буде прийнято на сесії, яка відбудеться 2 листопада. Втім, цих коштів недостатньо.

Детальніше розповідає начальник Рівненського міськрайонного управління Держслужби надзвичайних ситуацій Віктор Бабак:

У нас була задумка така: щоб залучити кошти міського, обласного і державного бюджету, щоби можна було купити драбину новішу - хоча б 30-метрову. Таку, яка є у нас на озброєнні. Але у нас стара, а ми хотіли купити нову. Така драбина коштує орієнтовно 12 мільйонів гривень.

 

Міська рада висловила готовність взяти участь у співфінансуванні. Але на жаль, зараз кінець року і я бачу те, що нам не вдасться купити цю драбину, тому що немає достатньої суми.

За словами Віктора Бабака, місто й область готові надати гроші на пожежну драбину, а держава – поки ні. Втім, сподівається він, наступного року, можливо, якщо Кабмін врахує пропозиції Держслужби надзвичайних ситуацій, то такі драбини будуть закуплені за кошти Держбюджету. Тоді рівненські надзвичайники зможуть претендувати на таку техніку для роботи.

Як довго можна користуватися нинішньою рівненською драбиною, ніхто не може сказати. Втім, термін її експлуатації, каже Віктор Бабак, давно закінчився.

Нині вона технічно справна і готова до використання. Але достатньо часто виходить з ладу, тож утримувати її стає з кожним роком складніше.

На щастя, 30-метрових драбин у Рівному є дві: ще в аварійно-рятувального загону, який розташований на вулиці Павлюченка.

Тож оскільки виділених з міського бюджету 3 мільйонів гривень на придбання нової драбини не вистачить, то, за словами Віктора Бабака, ймовірно, за них закуплять іншу потрібну пожежникам техніку. Можливо, це буде автомобіль швидкого реагування з насосом підвищеного тиску, який зможе подавати воду на висоту 150 метрів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень