Нова модель економічного бронювання: більше не буде прив'язки до посад чи зарплати 

Роботодавці самі можуть вирішити, кого хочуть забронювати 

Український бізнес має високий запит на економічне бронювання. Втім, у попередніх законопроєктах йшлося проте, що забронювати можуть лише працівників, які сплачують великі податки. А йдеться про тих, хто офіційно отримує зарплату 35 тисяч гривень на місяці й більше. Нова ж модель економічного бронювання має вгамувати ці настрої, і викорінити розмови про те, що воювати підуть тільки бідні

Підприємці та бізнес зможуть самі визначати хто з працівників їм найбільше потрібен для планування роботи та власне роботи. 

Для цього ми хочемо надати підприємствам право на власний розсуд бронювати співробітників, незалежно від їхньої заробітної плати, посади, яку вони обіймають в компанії. Тобто визначати цих співробітників і бронювати їх шляхом сплати збільшеного військового внеску розміром 20 тисяч гривень на місяць за людину. При цьому ми передбачаємо обмеження кількісне щодо таких спеціалістів, які можуть бути заброньовані, — це 50% від кількості військовозобов'язаних в штаті підприємства. От в цьому полягає ця модель. Вона достатньо проста, - розповів автор законопроєкту Дмитро Наталуха.

Ключова відмінність нового законопроєкту - відсутність прив'язок до  зарплати чи посади. 

От в нашій моделі ти можеш заробляти як співробітник і 35 тисяч, і п’ять тисяч. І це не впливає на можливість роботодавця тебе забронювати. Тобто єдиний критерій — для роботодавця ти маєш бути справді цінним, критичним співробітником, від якого залежить робота підприємства. Тому в цій моделі платить не сам співробітник за себе, що в принципі одразу виключає цей аргумент, що [заброньовані] тільки ті, у кого є гроші. Ні, платить роботодавець. Роботодавець визначає, роботодавець платить. От в цьому полягає базова ідея, - пояснив Наталуха.

 

Джерело: УНІАН з посиланням на інтерв'ю на NV

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень