Німеччина теж може залишити Україну без грошей – Reuters

«Бюджетна діра» у Берліні (с)

Чим далі, тим цікавіше.

Бюджетний комітет Німеччини призупинив обговорення проекту бюджету на 2024 рік. Про це пише інформаційна агенція Reuters із посиланням на власні джерела.

Зокрема, під загрозою опинилися кошти, призначені для фінансової підтримки України.

Причиною призупинення обговорення проекту бюджету стало рішення Конституційного суду Німеччини, яке позбавило уряд ФРН €60 млрд.

За словами джерела, правляча коаліція Німеччини всіма силами намагається «залатати дірку» в бюджеті, яка виникла через рішення Конституційного суду ФРН, який заборонив уряду скеровувати кошти з резервного фонду передбаченого на боротьбу з пандемією ковіду, на інші витрати.

Це радикально ускладнило ситуацію з прийняттям бюджету.

 

Один із пунктів державного бюджету, який так і не вдалося затвердити, стосується подвоєння фінансової допомоги Україні до €8 млрд 2024 року.

Як повідомлялося раніше, президент США Байден підписав закон про тимчасовий бюджет США без допомоги Україні. Він не передбачає виділення коштів на фінансову підтримку України та Ізраїлю.

Автором проекту став політик Майк Джонсон, який заявив, що питання підтримки Києва та Тель-Авіва мають обговорюватися окремо від бюджету.

Закон передбачає продовження фінансування пріоритетних напрямків до 19 січня.

 

Продовжується фінансування роботи урядових програм та відомств, що займаються питаннями сільського господарства, енергетики, військового будівництва, транспорту та житла.

 

Фінансування роботи інших відомств пропонують продовжити до 2 лютого 2024 року.

Читайте також: Грошей не буде? Спец-представник США радить Україні – розраховувати на себе (ФОТО)

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень