Найгірше — у Рівному: на Рівненщині не можуть набрати призовників

План з набору призовників першої відправки виконано на 81%

Не всі райони Рівненщини справляються з плановим завданням із призову молодих людей до військових формувань. Крім того, згідно з висновками медичних комісій, фактично 9 із 10 призовників – не придатні до військової служби за станом здоров’я.

Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА та голова обласної призовної комісії Сергій Подолін:

Ніхто не скасовував указ президента щодо проведення призову та відповідну постанову Кабміну. Область має планове завдання з резервом у близько 500 призовників.

 

У нас є низка питань і до роботи медичних комісій, і до режиму підготовки/підбору призовників. На сьогодні, щоб відправити потенційного призовника у війська, потрібно обов’язково проводити ПЛР- або ІФА-тестування. Ці питання зараз активно відпрацьовує обласне управління охорони здоров’я. Ми знайшли, як мінімум, два рішення цієї проблеми, щоб було комфортно працювати і військовим, і медикам.

Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін

Хочу наголосити, що сьогодні для формування саме першої відправки у нас планове завдання виконано на 81% - підготовлена 231 особа. Однак розслаблятися ще зарано – це люди, які відібрані і «медично придатні», але їх ще треба доставити на призовну дільницю, звідки вони мають відправитися у війська.

 

Хочу підкреслити, що не всі райони якісно виконують завдання з призову, хоча всі ми перебуваємо в рівних умовах. Я вважаю, що ми рівномірно розподілили планову кількість призовників між районами, зважаючи на пропорційність населення і кількість призовників. Але мушу ще раз назвати райони, які недопрацьовують.

За словами чиновника, не справляються з плановим завданням, зокрема:

  • м. Рівне, де план призову виконано лише на 6,7%,
  • Рівненський район - на 13,3%,
  • Сарненський район - на 18,3%,
  • Рокитнівський район - на 20,3%,
  • Радивилівський район - на 25%,
  • Володимирецький район - на 27%,
  • Демидівський район - на 28%,
  • Костопільський район - на 34,1%,
  • м. Острог - на 36%.

Також «підтягнути» роботу має Корець, додав голова обласної призовної комісії:

Звертаюся до голів районних призовних комісій та голів медичних комісій. Бажаю, щоб ваші потенційні оповіщені призовники були здорові, тому що в нас простежується така тенденція, що вік призовний сьогодні – 20-27 років, а як аналізуємо кількість призовників, то на 100% лише 10% - здорові та придатні, а то і менше...

 

Тому звертаю увагу на прокорупційну складову роботи призовних медичних комісій. Будь ласка, розумійте, що ми повинні виконувати завдання і молоді люди повинні поповнювати ряди військ.

Якщо у призовній кампанії будуть певні зміни, то відповідну інформацію негайно доведуть до відома призовних комісій усіх рівнів, наголосили в ОДА.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень