Нємцову присудили Премію свободи

Нагорода присуджена політику посметрно у США "за життя, присвячене просуванню демократії в Росії"

Американську Премію свободи за 2015 рік посмертно присудили російському політику Борису Нємцову у вашингтонському Міжнародному республіканському інституті, передає РІА Новости.

Премію за вбитого в лютому 2015 року політика отримав з рук голови ради директорів інституту, сенатора Джона Маккейна, давній друг Бориса Нємцова, заступник голови ПАРНАС, журналіст Володимир Кара-Мурза-молодший. За його словами, "Нємцов був "білою вороною" в політиці: завжди говорив те, що думав, і робив те, що говорив".

Премія свободи вручається у США Міжнародним республіканським інститутом щорічно з 1995 року. Її лауреатами стають люди, які зробили значний внесок у розвиток свободи і демократії у світі. Серед тих, хто в різні роки був удостоєний нагород, – президент США Рональд Рейган, радянський дисидент Натан Щаранський, Папа Іван Павло II (посмертно).

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень