Ніцой дотисла Довбика та Шеву: збірна України почне давати інтерв’ю – українською? (ФОТО/ВІДЕО)

«Ущіпни мене», - каже Артем

І хто тут "марсіанин"?

Гравці збірної України з футболу вирішили, що у публічному просторі будуть давати інтерв’ю державною мовою.

Принаймні так стверджує Ніцой, яка каже, що до неї зателефонував сам Артем Довбик, на якого вона раніше «наїхала». За мову.

Як пише Еспресо, про рішення Збірної давати в подальшому інтерв’ю українською повідомив журналіст Сергій Руденко на своєму Youtube-каналі.

Начебто в розмові з Руденком письменниця Лариса Ніцой, чий пост у Facebook про російську мову гравця збірної України Артема Довбика викликав хвилю обговорень, сказала, що 30 червня мала телефонну розмову із футболістом.

Артем нібито повідомив Ніцой, що гравці збірної ухвалили рішення вчити українську мову і у публічному просторі будуть давати інтерв’ю державною мовою.

Проблема лише в тому, що сам Руденко те відео, де він це все повідомляє, зі свого Youtube-каналу видалив.

Чому?

На те може бути кілька причин.

Наприклад, може бути, що Довбик, який реально чудово говорить українською, таки взяв і зателефонував Ніцой. Можливо, він навіть сказав щось типу

«Ми готові почати давати інтерв’ю українською»

Але не факт, що це позитивно сприйняла вся команда. Дехто в ній реально може не знати добре української. Дехто може не хотіти, щоб це виглядало як поступка саме Ніцой.

У будь-якому випадку,

Головне зараз, щоби вся ця колізія не викликала конфлікту в команді напередодні важливого матчу з Англією. І взагалі.

Нагадаємо,

Раніше письменниця Ніцой розкритикувала Довбика, який забив переможний гол у матчі Україна - Швеція та вивів команду до чвертьфіналу Євро-2020. Причиною критики стало те, що спортсмен на пресконференції відповідав на запитання російською мовою, а не українською.

Насправді ж, Довбик чудово володіє українською.

 

От як він українською веде свій Інстаграм:

Тут ми бачимо, що в Довбика геть україномовна родина

А тут Юлія, дружина Довбика, розповідає чудовою українською з Черкас, як вони дивилися матч, і як Артем зателефонував до неї «після допінгу» і сказав «Ущіпни!»

Однак, можливо, не всі в нашій Збірній так добре знають українську, але...

Олександр Зінченко

Наприклад, Олександр Зінченко – кращий гравець матчу «Україна - Швеція», свого часу грав за російський клуб «Уфа» і свідомо відмовився від громадянства Росії, коли йому це запропонували.

Олександр Зінченко і його статистика

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень