Ні – смертельним ДТП: Рівним тепер ходитимуть «Світлодіти» (ФОТО)

Проєкт стартував на Рівненщині

Школярам рівненської ЗОШ № 9 передали флікери, пише сайт ОДА.

Це світловідбивні елементи, які школярі можуть вдягати на верхній одяг під час пересування вулицями у темну пору доби, аби бути помітними для водіїв.

Така ініціатива реалізується в рамках проєкту «Світлодіти». Про його реалізацію домовились під час зустрічі голови Рівненської ОДА Віталія Коваля із Генеральним консулом Республіки Польща в Луцьку Вєславом Мазуром.

Його впроваджує облдержадміністрація спільно з патрульною поліцією Рівненської області та польськими партнерами.

- Аналогічний проєкт втілений у Волинській області.

 

Світловідбивні наліпки, браслети та жилетки можуть врятувати життя пішоходів, тому вирішено було з польськими партнерами-друзями поширити такий досвід і у нас в області.

 

Зараз проєкт впроваджуємо в обласному центрі та Сарнах.

 

Втім, будемо працювати із соціально-відповідальним бізнесом, щоб долучалися до реалізації цієї ініціативи, - зазначив заступник голови ОДА Сергій Гемберг.

Патрульні наголошують, що проєкт – життєво важливий.

- Статистика каже, що в області з початку року загинуло 32 пішоходи. Цифра велика. І не завжди водій винен у ДТП, адже вночі він може не побачити пішохода.

Питання безпеки дітей є першочерговим і школу № 9 вибрали невипадково. Адже поряд – кілька пішохідних переходів, кільце.

 

Такі світловідбивні речі допомагають водіям зорієнтуватися та здалеку побачити пішоходів, — розповів керівник патрульної поліції Рівненської області Сергій Мерчук.

До слова, в рамках проєкту на Рівненщину надійде близько двох тисяч одиниць засобів безпеки.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень