Ні в якому разі НЕ садіть помідори поруч з цими овочами: буде мізерний врожай тих, і інших

Городники розповіли, як правильно вирощувати цю популярну культуру

Всі ми звикли смакувати легким літнім салатом із помідорів та огірків, заправлених домашньою олією. Проте, попри поширеність такої закуски, на городі ці “друзі” не уживаються поруч. Тож, якщо ви не хочете загубити весь врожай і помідорів, і огірків, не слід розміщувати їх поруч.

 

Річ у тім, що зелена культура полюбляє вологість, а ось червоний овоч терпіти не може багато води й починає гнити через її надлишок.

Крім того, досвідчені городники категорично не радять висаджувати поруч із томатами капусту – ні цвітну, ні броколі, ні кольрабі.

Не слід розміщувати по сусідству від помідорів і кріп чи, наприклад, фенхель. Ба більше, остання трава має властивість сповільнювати процес росту томатів.

Городники також закликають пам’ятати й про інше головне правило – не висаджувати помідори поріч з іншими представниками його ж сімейства пасльонових.

Тож не розміщуйте томати та картоплю, перець чи, наприклад, баклажан поруч, оскільки у цих культур загальні захворювання та шкідники.

Натомість ви можете “поселити” поруч із томатами чимало інших культур, які допоможуть яскравому червоному овочу рости апетитним і здоровим. Наприклад, бобові, квасоля або безпосередньо боби, збагачують ґрунт та покращують його структуру.

Непоганим рішенням буде посадити поруч із помідорами деякі пряні трави: оточіть культуру чебрецем, шавлією, м’ятою чи базиліком.

Як ви могли здогадатись, такі “сусіди” відлякують від томатів різних комах і шкідників, які можуть серйозно зашкодити культурі. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень