Незвичайні пацієнти перинатального центру: мама народила трійню, а іншу жінку «кесаритимуть»...усьоме

Подібні випадки у Рівненському перинатальному центрі не рідкість

ВІктор Дрозд під час операції

20-річна дружина АТОвця Юрія Трофимчука народила трійню в Рівненському перинатальному центрі. Пара мешкає в селі Іванів, Дубенського району. Сьогодні дітей на 33-му тижні вагітності дістали за допомогою кесаревого розтину, розповідає головний лікар центру Вікторія Єнікеєва, яка приймала пологи:

Сьогодні потрібно було її розродити, адже покази були ургентні (терміновий, критичний стан, - ред.). Зробили їй кесарський розтин, адже по-перше в дівчини була трійня, а по-друге перша дитина лежала поперек.  

Це не єдиний примітний випадок в перинатальному центрі, зазначила головний лікар, адже сюди надходять вагітні, яким потрібні особливі умови при народженні.

Так, невдовзі лікарі центру робитимуть кесарів розтин жінці, яка народжує таким чином….всьоме! Вікторія Єнікеєва каже, що раніше після двох оперувань законодавство забороняло подальші зачаття дитини, а пацієнта стерилізували. Втім зараз це можна робити лише за згодою людини.

А на минулому тижні в центрі народилася дитина зростом 60 сантиметрів. За оцінками лікарів, це аномальні розміри при народженні. Зазначиму, що у 2005-му в Україні народилося дитя зростом 65 см. Втім вага дитини становила 7,5 кілограмів, напротивагу 4,5 кг рівненської рекордсменки. Тоді ця новина розлетілася по Європі.

Примітно, що рівненська матуся вирішила народити природнім способом, без оперативного втручання. Пологи пройшли успішно.

Все ж головним контингентом центру є передчасно народжені діти.

Так, місяць тому медики перинатального центру допомогли розродити маля вагою 530 грамів. Наразі дитина перебуває під наглядом медиків. Напередодні її передали в дитячу області лікарню.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень