Попри аномально теплу зиму, у квітні буде холодно до самого Великодня

В Україні вперше за 100 років у березні не буде весняних паводків

"Температура в березні може бути на 2-3 градуси вище норми, у квітні і травні - на 1-2 градуси вище норми, - каже завідувачка відділу прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту України Віра Балабух. - Але, за останніми довгостроковими прогнозами, очікується значний дефіцит опадів. Це тривожно, бо у нас була суха осінь, безсніжна зима".

Народний синоптик Леонід Горбань прогнозує, що і у квітні справжнє тепло ще не прийде.

"У квітні буде холодно і сиро до самої Пасхи, яка в цьому році буде 19 квітня. Тільки в кінці місяця стане ясно і тепло", - розповів Горбань.

Що стосується опадів, то заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко повідомив: дощі очікуються в межах 80-90% від норми на всі три весняні місяці.

"Але можливі й несподіванки, один-два весняних циклони, які не оминуть Україну стороною, принесуть таку необхідну рослинам додаткову вологу", - додав Прокопенко.

За матеріалами Інтернет-видань

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень