Незаконний перетин кордону військовозобов’ֹязаними: країна ЄС звітує про десятки повернутих українців

Йдеться про Польщу, яка розпочала екстрадицію у вересні

Фото ілюстративне

У вересні польські ЗМІ повідомили, що Польща почала екстрадицію громадян України, які займались перевезенням нелегальних мігрантів та, ймовірно, за запитом української влади, буде видавати тих чоловіків призовного віку, які виїхали з країни незаконно.

ZAXID.NET надіслав запит у Прикордонну службу Польщі, щоб довідатися, яку кількість українських чоловіків вже повернули на батьківщину. Як зазначено у відповіді польських прикордонників, впродовж двох місяців вони видворили 44 громадян України.

У період з 5 вересня до 3 листопада 2023 року виконала 44 рішення про зобов’язання до повернення, виданих щодо громадян України.

 

У відповіді на запит зазначено, що рішення про екстрадицію стосувалися тих українців, які становили загрозу для безпеки Республіки Польща.

У таких випадках іноземця доставляють до кордону країни, до якої його супроводжують.

Раніше повідомлялося, що Польща, згідно з угодою з Україною, екстрадує українських громадян, які переправляють нелегалів до Європи. Щоб повернути таких чоловіків в країну, Україна має оформити міжнародний ордер на арешт кожного з них

Водночас за інформацією прикордонної служби Польщі, на кінець літа 2023 року і від оголошеного воєнного стану в Україні (24 лютого 2022 року) до Польщі 80 тисяч українських чоловіків призовного віку.

Щоб повернути таких чоловіків, які залишили Україну незаконно, наша держава має оформити міжнародний ордер на арешт кожного з них.

Якщо такого чоловіка зупинять для перевірки документів, польська система KSIP (Інформаційна система Національної поліції) покаже, що ця людина переслідується прокуратурою України, тому що там є дані Інтерполу. Його затримують, а суд приймає рішення про екстрадицію.



Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень