Невдовзі українців шокують платіжками за електроенергію: пояснення експерта

До настання «моменту істини» лишилося небагато

Тарифи на електроенергію для населення можуть підвищитися відразу після проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.

Такий прогноз озвучив голова парламентського комітету енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко, передає Today.ua:

Я відкрито заявляю: пройдуть місцеві вибори, і готуйтеся, споживачі у першу чергу. Уряд не втримає ціни на електроенергію для населення.

 

Це стане лише початком, оскільки уряд втратив контроль над ціноутворенням, а з ринку вимиваються гроші, - заявив Кучеренко.

Експерт зазначає, що наразі на енергоринку дефіцит фінансових коштів і уряд змушений буде скасувати пільговий тариф на електроенергію за перші 100 кВт.

Крім того, пандемія посилила кризу на ринку електроенергії, і за офіційними даними, обсяг споживання електроенергії скоротився на 10%.

Нагадаємо, що раніше президент Володимир Зеленський підписав закон про зниження тарифів, згідно з яким, держава зможе економити щорічно майже 7 млрд грн.

Цей закон начебто дозволить знизити тарифи для сонячних електростанцій на 15%, а для вітрових електростанцій - на 7,5%.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень