Несподівано. Чому поляки не хочуть здавати житло в оренду українцям

Amnesty International опублікувала звіт «Українцям не хочуть здавати в оренду житло»

На сьогодні близько 200 тисяч українців у великих польських містах орендують квартири на ринкових умовах. Цифра може бути й більшою, адже станом на травень 2023 року в Польщі перебувало майже 990 тисяч біженців з номером PESEL UKR. А значить, далеко не все житло орендують.

Amnesty International провела моніторинг і зафіксувала, що житло українцям здають неохоче. Причиною називають поширену думку про неможливість виселити таких осіб, якщо вони будуть неспроможні заплатити за оренду.

 

Однак експерти організації спростовують це стереотипне уявлення.

Що стосується платної оренди, то правила для біженців з України такі ж, як і в у випадку польських орендарів. При укладенні договору оренди виселяти людину, яка сама виховує дитину, вагітну або людину з інвалідністю є порушенням умов договору оренди житлового приміщення, - читаємо у звіті.

Тож зважаючи на цю норму, поляки переживають, що не зможуть виселити українців, адже від війни тікали переважно матері з дітьми.

Дуже часто немає письмових договорів, є тільки усні договори, і дуже часто вони є відкритим порушенням закону зі сторони власників, які заходять у ці квартири, коли не повинні входити, залякують українців, щоб вони виселялися, або підвищувати орендну плату протягом місяця, - стверджують автори звіту.

 

Джерело: Ukrayna.pl

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень