Несподівано: якісну гірлянду слід обирати за запахом

Спеціалісти радять принюхатись до девайса перед покупкою

Один з основних атрибутів Нового року - яскрава мерехтлива гірлянда на ялинці.

Але якщо не підійти до вибору електрогірлянди розумно, вона може перетворитись з окраси для ялинки на джерело небезпеки.

Щоб обрати якісну електрогірлянду, слід її уважно роздивитися і навіть… принюхатись.

Якість дроту

Перевірте, щоб у всіх частинах гірлянди була ціла ізоляція.

Як правило, в сучасних гірляндах є дві частини – низьковольтна та високовольтна. Високовольтна – це та, що йде від вилки до коробочки, в якій зосереджена електроніка, що визначає режим роботи електрогірлянди. Якщо провід, що йде від коробочки до козетки, надто кволий, то він може обірватися, і користувача може вдарити струмом.

А ще фахівці радять звернути увагу на якість корпусу з електронікою - він повинен бути міцним, щоб його не відкрила дитина.

Лампочки

Лампочки мають щільно кріпитись на своїх місцях. Якщо буде поганий контакт, на такій гірлянді може спалахнути іскра. А ще лампочки майже не повинні нагріватись, скільки б не працювали. Якщо вони гріються, такою гірляндою краще або не користуватись взагалі, або використовувати лише режим з миготінням - тоді лампочки періодично вимикаються.

Запах

Якісна гірлянда не повинна нічим пахнути. Нерідко неякісні дешеві гірлянди навіть на відкритому повітрі стійко пахнуть пластмасою. Не слухайте продавця, навіть якщо він обіцяє, що запах швидко вивітриться. У приміщенні така електрогірлянда нагріється та буде виділяти токсини, що може становити небезпеку для людей та тварин.

А ще не зайвим буде запитати у продавця, чи має він сертифікат на продукцію. 

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень