Неприємний сюрприз для чоловіків, що користуються за кордоном українським посвідченням водія

Важливе рішення Кабміну

Українці за кордоном, які не оновили дані, не зможуть отримати водійські посвідчення чи перереєструвати авто.

Про це йдеться у постанові Кабміну від 13 серпня.

Згідно з постановою, громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років щодо яких у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів відсутня інформація про оновлення персональних даних не надаватимуть такі адміністративні послуги:

  • приймання документів для отримання адміністративних послуг з обміну посвідчення водія (у тому числі виданого вперше), або отримання його після втрати чи викрадення;
  • приймання документів щодо державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів.

Також постанова передбачає, що міжнародні поштові відділення не пересилатимуть військовозобовʼязаним чоловікам посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Нагадаємо, посвідчення водія можна обмінювати в закордонних підрозділах державного підприємства «Документ». Такі послуги надають, зокрема, у Польщі, Словаччині, Туреччині, Чехії, Німеччині, Іспанії.

У квітні ДП «Документ» перестав видавати готові документи українцям за кордоном, а в липні відновив оформлення паспортних документів для військовозобовʼязаних чоловіків, але лише після верифікації через «Резерв+».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень