Не вистачає кількох мільйонів: чи завершать реконструкцію бібліотеки на «Лебединці» (ФОТО)

Роботи тривають четвертий рік

Основний комплекс робіт з реконструкції будівлі Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки провели у 2017-2019 роках.

На старті вартість проєкту становила понад 18 мільйонів гривень. Щоб завершити реконструкцію, керівництво бібліотеки звернулося до обласної ради, повідомляє Радіо ТРЕК із посиланням на пресслужбу облради.

- Нам залишилося освоїти 3,4 млн.грн. За ці кошти ми плануємо завершити опорядження території, утеплити шахту ліфта та запустити сам ліфт, завершити роботи з будівництва відкритої тераси. Адже бібліотека розташована в самому центрі Рівного, і ми зможемо проводити різні масові заходи, - пояснює Валентина Ярощук.

Загальна вартість робіт на початку становила 18,4 млн грн.  На 90% це були кошти Державного фонду регіонального розвитку, 10 % - участь обласного бюджету.

У 2020 році проєкт знову включили до переліку ДФРР, однак його не профінансували. Тож, щоб здати об’єкт в експлуатацію, керівництво бібліотеки за фінансовою підтримкою звернулося до обласної ради.

У приміщенні книгозбірні вже оновили систему опалення, утеплили та оздобили фасад, замінили покрівлю, прибудували шахту ліфта для осіб на візках, придбали сам ліфт, облаштували пандус, замінили внутрішній протипожежний водогін та насосну станцію, а також облаштували в’їзд та стоянку до будівлі бібліотеки, розповіла директорка закладу Валентина Ярощук.

Питання фінансування розглянули на постійній комісії обласної ради з питань будівництва та розвитку інфраструктури під головуванням Василя Яніцького.

Члени комісії підтримали звернення бібліотеки та рекомендували облдержадміністрації віднайти необхідний фінансовий ресурс, щоб завершити роботи в цьому обласному комунальному закладі.

Нагадаємо, раніше попередній міський голова Рівного Володимир Хомко повідомляв, що місто теж долучиться до реконструкції бібліотеки. Зокрема, мали оновити фонтан.

[media=220002] [media=220001]

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень