Не всі випускники 11 класу цього року отримають документи про освіту вчасно

Цього року освітяни прогнозують видачу атестатів у три етапи

В попередні роки, випускник міг автоматично отримати атестат у разі, якщо не з’явився на ЗНО з поважних причин, до прикладу, через хворобу. Цього ж року, якщо абітурієнт пропустить основну та додаткову сесії – отримати атестат він зможе лише у вересні, говорить начальник обласного управління освіти Григорій Таргонський:

 

 

- Якщо раніше можна було використати якусь хворобу чи ще щось і не з’явитися на основну сесію ЗНО і це давало можливість отримати документ про освіту, в цьому році цей канал перекривається. Ті, хто буде намагатися бути розумнішими або хитрішими, вони автоматично не отримають документу про освіту. В них буде можливість далі пройти через додаткову сесію, і хто не з’явиться на додаткову сесію, то вони документи про освіту зможуть отримати виключно у вересні, але вони втратять можливість вступу у будь-який вищий навчальний заклад цього року.  

 

Зауважимо, що реєстрація на основну сесію ЗНО вже закінчилася, на Рівненщині створено 51 пункт проведення незалежного оцінювання.

А от реєстрація на додаткову сесію, що запланована в червні, ще триває до 20 травня. На участь у додатковій сесії ЗНО вже зареєструвалися 39 учасників, здебільшого через навчання за кордоном і участь у програмах обміну. Втім, подати заявку на додаткову сесію можуть також діти учасників АТО, тимчасово переміщених осіб та ті, хто перебуває у закладах пенітенціарної служби.

Додамо також, що 13 квітня у Рівному проходитиме апробація цьогорічних тестів ЗНО, аби уникнути суперечностей у завданнях, зокрема з української мови, що виникли торік. За словами директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариси Середяк, масові нарікання на завдання, які потрібно було виконати до певного тексту, не проходили апробацію, тобто, практичне пробне їх виконання учнями. Через що викликали таке обурення не лише у абітурієнтів, а й серед вчителів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень