Не «Вересом» єдиним: у Рівному «народився» баскетбольний клуб (ФОТО)

Його президент - дворазовий чемпіон кубка Європи

Сьогодні в нашому місті «народився» баскетбольний клуб «Рівне», на який покладають розвиток цього виду спорту в області. До нього увійдуть рівненська жіноча команда «Сузір’я» та чоловіча - «Пульсар».

Це найвідоміші колективи міста.

Президентом клубу став відомий баскетболіст Сергій Ліщук – гравець іспанської команди «Валенсія» та дворазовий чемпіон кубка Європи.

Над створенням рівненського баскетбольного осередку керівництво області почало працювати ще рік тому. Протягом цього часу вдалося створити міську федерацію баскетболу, а головне - розпочати розвиток БК «Рівне». Тепер на нього покладають великі надії щодо внеску в спортивне життя на Рівненщини, розповідає президент клубу Сергій Ліщук:

Це дуже важливо зрозуміти, що ми не створюємо одну команду, яка гратиме та приноситиме перемоги. Ми плануємо цілий комплекс послуг з розвитку баскетболу.

 

Жіноча команда так і продовжуватиме грати в супер-лізі. Також планується створити клуб першої ліги, де гратимуть діти – випускники ДЮСШ, які матимуть другий шанс попрацювати над собою та поповнити ряди БК «Рівне».

Також планується розвивати аматорський і ветеранський баскетбол.

Наразі в клубу немає ні місця для тренувань, ні офіційних джерел фінансування, однак влада міста та області має вже досить планів для розвитку клубу.

Зокрема в місті будуватимуть спортивні майданчики для гри в баскетбол. Один цього року планують відкрити в парку Шевченка, розповів секретар міськради Сергій Паладійчук.

Президент «Сузір’я» Микола Пікула зазначив, що цього недостатньо й командам потрібне професійне місце для тренувань.

Серед можливих варіантів - поки що недобудова на вулиці Макарова, а також проект від литовців.

Однак, зазначає очільник жіночої команди, реалізація проекту коштує більше, ніж реконструкція «Авангарду», а це понад сто мільйонів гривень.

В загальному новостворений клуб працює над шляхами отримання коштів на власне існування, однак, каже президент БК "Рівне", можливих спонсорів поки не розкриватимуть. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень