Не просто робочих, а майбутніх бізнесменів хочуть навчати на Рівненщині

Змінивши систему профтехосвіти

Питання якості підготовки працівників робітничих професій обговорили голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль та заступник міністра освіти і науки Петро Коржевський.

На базі вищих професійних училищ потрібно створювати дієві науково-підготовчі центри, які випускатимуть затребуваних на ринку спеціалістів, переконаний очільник ОДА:

До прикладу, якщо ми будуємо меблевий кластер, значить невдовзі з'явиться запит на теслярів і столярів. Якщо бачимо розвиток регіону в швейній індустрії, то необхідно готувати швачок.

 

Коли гармонізуємо запит на фахівців і підготовку цих кадрів, випускники училищ матимуть роботу, а бізнес - молодих та перспективних робітників, - зазначив Віталій Коваль.

Петро Коржевський, своєю чергою наголосив, що необхідно створити не лише сучасну, а й привабливу систему професійної освіти.

Така система має не просто творити кадри для роботодавців, а давати можливість кращим самим розвивати власний бізнес.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень