«Не дивина буде і 40 градусів тепла», - кліматолог про цьогорічне літо

Кажуть, що воно буде найспекотнішим за останні 70 років

Львівський кліматолог Василь Троцюк каже, що вже розпочався і десь до 10-15 липня триватиме поступовий перехід до періоду найбільшої спеки.

Перехідний буде період, коли і дощів вже буде менше і температура буде потихеньку підніматись. А отже максимальна температура з, як правило, мінімумом дощів це буде десь з 15 липня по 10-15 серпня.

За словами кліматолога, не дивина буде і 40 градусів тепла. Можливо, спека поб’є абсолютний рекорд у +40,9 градуса, які спостерігалися у серпні 2010 року на Луганській астрономічній станції. Спека переходитиме у неймовірні зливи. Можуть бути буревії, навіть торнадо. Буревії – це зіткнення двох фронтів: надзвичайно спекотного і надзвичайно холодного водного.

Після 15 серпня вже підуть північні дощі, які знизять температуру. Можливо, ще буде спека 30-градусна, але ночі після цих дощів вже стануть прохолодними.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень