Не допускати до навчання у школі дітей без щеплень – законно

Суд сказав

Верховний Суд відхилив позовні вимоги мами учениці Запорізького академічного ліцею, яка вимагала дозволити її доньці відвідувати навчальний заклад без щеплень. До того директор ліцею відсторонив дівчинку від навчання через відсутність щеплень за віком. 

Суд вважає, що відсторонення від занять дитини, яка не має щеплень за віком – законне, і що таке рішення створює безпечні умови для інших учасників навчального процесу, - повідомляє сайт Верховного Суду. Суд мотивує тим, що

держава, установивши заборону відвідувати навчальний заклад дитиною, яка не має профілактичних щеплень, реалізує свій обов’язок щодо забезпечення безпеки життя і здоров’я всіх учасників освітнього процесу, у тому числі й самої нещепленої дитини. Тож право дитини позивачки на освіту в шкільному навчальному закладі було тимчасово обмежено з огляду на суспільні інтереси.

Адже право мами не вакцинувати свою дитину протиставляється правам іншим батьків та їхніх дітей, які отримали необхідні щеплення. 

У суді наголошують, що згідно з законом "Про освіту", здобувачі освіти мають право на безпечні та нешкідливі умови навчання, утримання і праці, а також зобов’язані відповідально та дбайливо ставитися до власного здоров’я, здоров’я оточуючих та довкілля, - пише РАДІО ТРЕК.

При цьому пояснюють, що право дитини на здобуття освіти не порушене, адже

для дітей, які не можуть відвідувати заклад освіти за відсутності щеплень, встановлені альтернативні способи отримання освіти та продовження навчання, зокрема, в навчальному закладі.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень