Не вершкове масло і не олія: 1 ложка і макарони не злипаються, навіть якщо їх трошки переварити
Макарони злипаються через крохмаль

Буває, що замість апетитної пасти у каструлі виходить липка каша. Багато господинь рятують ситуацію, додаючи олію у воду або шматок вершкового масла в готові макарони. Але це не завжди допомагає: олія плаває зверху, а масло робить пасту жирною.
Досвідчені кухарі радять один простий трюк: додайте 1 столову ложку столового оцту або лимонного соку у киплячу воду перед тим, як засипати макарони.
Не хвилюйтеся — запах і присмак повністю зникнуть після варіння, а ефект вас здивує.
Як це працює
Макарони злипаються через крохмаль, який виділяється під час варіння. Кислота з оцту або лимонного соку нейтралізує надлишковий крохмаль, тому макарони не перетворюються на клейстер.
Навіть якщо трохи переварите пасту, вона залишиться цілою і ніжною.
Після варіння просто злийте воду через друшляк. Промивати холодною водою не потрібно, а трохи вершкового масла додати можна для смаку.
Джерело: noviydoctor
Радіо Трек: НОВИНИ